Behandlingar och priser

Du har bara en kropp - den ska hålla resten av livet. Ta hand om den!

  Ulrikas

Massage & FriskvårdDjupgående klassisk massage/muskelbehandling/avslappning    


Klassisk massage av stela och/eller ömma muskler i t ex nacke, axlar, ländrygg, säte, vader.

Behandlingen baseras på klassisk svensk massage. Beroende på vilka problem du har kan behandlingen innehålla koppning, lymfmassage, revolving (töjning av muskelfascian), triggerpunktsbehandling, stretching och rehabtejpning. Den är mer djupgående än avslappningsmassagen med fokus på problemområden, eller för att få fart på cirkulationen i en mycket spänd kropp. Huvudsyftet med behandlingen är att släppa på spänningar i muskler och fascia, och öka cirkulationen i kroppen, och därigenom:

  • återskapa korrekta rörelsemönster och balans i kroppen
  • öka musklernas smidighet
  • motverka slitage på leder, muskler och ligament
  • minska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet


 

30 min  400 kr

45 min  540 kr

60 min  660 kr

75 min  780 kr

 

Rehabtejpning 150 kr

 

Klassisk massage med koppor

 

Om dina muskler och din bindväv är väldigt stela och hårda kan en del av massagen ges med koppor, som lyfter och drar isär hud och bindväv, och därmed ökar cirkulationen i bindväven och musklerna. Koppningsmassage i kombination med vanlig massage är bra när t ex ryggen känns helt stum och det är svårt att komma ner på djupet i musklerna. Den känns extra skön på t ex stela skuldror, nacke och säte (åtminstone efteråt!) men fungerar på hela kroppen.

 

Rehabtejpning

 

Tejpning med kinesiologitejp, som främjar lymfflödet och påskyndar läkning, av t ex överbelastade, värkande knän, axlar, hälsena, ländrygg     150 kr


Bindvävsmassage

 

Bindvävsmassage är en medicinsk massagemetod, vilket innebär att man behandlar både invärtes besvär och muskulatur och leder. Det är en nervterapi som påverkar det autonoma nervsystemet och har effekt på hela kroppen. Man arbetar med drag  i underhuden och kroppens fascior (hinnor, dvs bindväv) och följer muskel- och skelettkanter. Har du genomblödningsproblem, muskelspänningar eller kramper, nedsatt rörlighet efter skada, huvudvärk, förstoppning eller kronisk inflammationssjukdom, t ex reumatism, fibromyalgi, Morbus Bechterew, tendiniter (seninflammationer) mm är bindvävsmassage bra. Bindvävsmassagen minskar stramheten i bindväven och ökar cirkulationen i kroppen, ger ökad rörlighet, bättre funktion även i inre organ, och minskar oro. Den ges ofta efter skador, t ex brännskador, operationsärr och andra ärrbildningar efter bl a idrottsskador. Bindvävsmassagen ska inte upplevas som smärtsam, gör det ont motverkas effekten.

 

Alla behandlingar inleds med Lilla grundbehandlingen och utökas allteftersom. För att få bukbehandlingen ska du ha fått lilla grundbehandlingen ett antal gånger, för att inte belasta kroppen för mycket på en gång. 

 

Lilla grundbehandlingen (bäcken, ländrygg)                                                 20 min   200 kr

Lilla grundbehandlingen + massage                                                             45 min   540 kr

Stora grundbehandlingen (bäcken, rygg, skuldror)                                       30 min   400 kr

Stora grundbehandlingen + bukbehandling (ryggens fram- och baksida!)   45 min   540 kr


 

Lymfmassage

 

Stimulering av hela kroppens lymfsystem med lättare massage, strykningar, skakningar och tryck i lymfflödets riktning. Ibland används silikonkoppor. Extra fokus på svullnader, ärrvävnad etc som hämmar flödet och kan ge upphov till vätskeansamling, värk, tröghet, trötthet och dåligt immunförsvar.

 

80-90 min  800 kr

 

 

Reiki healing

 

Reiki är en enkel japansk avslappnings- och healingmetod. En beröringsteknik som stärker och balanserar immunförsvaret och hjälper oss att fylla på och öka vår energi. Reiki lindrar stress, oro, ångest, huvudvärk, trötthet, sömnlöshet, smärta, rädsla, sorg mm. Har du svårt att gå ner i varv eller känner dig utmattad kan reikin ge en djup avslappning och hjälpa kroppen till självläkning. Är det obalans i energisystemet resulterar detta i att vi känner oss trötta och det kan i sin tur påverka oss fysiskt, emotionellt och mentalt. Reiki kan aldrig skada och är ett bra komplement till andra sorters behandlingar.

Reiki är liksom massage avdragsgillt som friskvård.

 

Reiki healing                                               45 min 500 kr 

Rygg- och nackmassage + Reiki healing   60 min 600 kr

 

 

Zonterapi + massage

 

Allmän stimulering av zonerna på fötterna med fokus på rygg- och nackzonerna, följt av rygg- och nackmassage, vilket ger "dubbel effekt" på dina problemområden och djupare avslappning.

 

Zonterapi + massage rygg och nacke   60 min 600 kr

 

 

Taktil massage

 

Mycket lätt massage - beröringsmassage, taktil stimulering - för avslappning och smärtlindring. Taktil massage passar bra när man har svårt att slappna av och kroppen går på högvarv, t ex vid höga stressnivåer och utbrändhet. Fibromyalgi, olika smärttillstånd, oro, sömnsvårigheter etc är tillstånd som påverkas positivt av taktil massage.

 

Massagen ges med kunden liggande på massagebänk, med olja direkt på huden eller utanpå kläderna.

 

Rygg och händer   30 min  390 kr

 

 

 

 

All massage ges med Maria Åkerbergs ekologiska olja, i första hand neutral vegetabilisk olja.

Vill du hellre ha en doftande olja kan du välja mellan lugnande och balanserande lavendel eller energigivande rosmarin och citrongräs.

Värmande eller kylande liniment kan användas vid behov.

 

 

 

 

 

 

 

Kontakta mig på 070-6751188, gärna sms, eller ulrikasmassage@live.se om du undrar över något. Om jag inte svarar i telefon eller det är upptaget är jag troligtvis upptagen med en behandling.

 

Jag säljer presentkort i första hand digitalt på Bokadirekt.se, men det finns även möjlighet att köpa på Garvaregatan efter överenskommelse.

 

Om du bokat tid men inte kan komma, var snäll och meddela det snarast möjligt. Har du bokat via Bokadirekt så avboka gärna där med koden du fått.

Vid uteblivet besök eller avbokning senare än 24 timmar innan debiteras du 100%  av kostnaden.

 

Betala gärna din behandling med Swish eller kort.

 

 

Välkommen!

 

 5-kort


Köp fem behandlingar på en gång och få 10% rabatt:


5x30 min  1800 kr (2000 kr)

5x45 min  2430 kr (2700 kr)

5x60 min  2970 kr (3300 kr)

5x75 min  3510 kr (3900 kr)


5x lymfmassage

3600 kr (4000 kr)


5x reiki     2250 kr (2500 kr)


Gäller ett år från inköpsdatum.