Behandlingar och priser

Du har bara en kropp - den ska hålla resten av livet. Ta hand om den!

  Ulrikas

Massage & Friskvård


  • öka fascians och musklernas smidighet
  • motverka slitage på leder, muskler och ligament
  • minska smärta, förbättra prestation och öka välmåendet
  • lugna det autonoma nervsystemet och få kroppen att gå ner i varv, vilker främjar kroppens självläkning


30 min  440 kr

45 min  560 kr

60 min  680 kr

75 min  795 kr

 

Klassisk massage med koppor

 

Om dina muskler och din bindväv är väldigt stela och hårda kan en del av massagen ges med koppor, som lyfter och drar isär hud och bindväv, och därmed ökar cirkulationen i bindväven och musklerna. Koppningsmassage i kombination med vanlig massage är bra när t ex ryggen känns helt stum och det är svårt att komma ner på djupet i musklerna. Den känns extra skön på t ex stela skuldror, nacke och säte (åtminstone efteråt!) men fungerar på hela kroppen. Det sägs att 10 min massage med koppor motsvarar 30 min vanlig massage. Jag använder kopporna i klassisk massagebehandling vid behov, dvs om du är mycket stum och stel i kroppen med stagnerat flöde.Laserbehandling


Medicinsk laser ökar cirkulationen på cellnivå och främjar därigenom läkning. Behandlingen ger smärtlindring vid akuta inflammationer i muskler, senor och leder, och lindrar långvariga smärttillstånd. Ibland räcker ett behandlingstillfälle för att bli bättre eller helt bra, ibland krävs upprepade behandlingstillfällen under en kortare period för att uppnå ett tillfredsställande resultat. Jag har hittills sett positivt resultat på bl a stela, värkande snickaraxlar, efterhängsna problem i ländrygg/säte, inflammerad hälsena.


Laserbehandling       440 krLymfmassage

 

Stimulering av hela kroppens lymfsystem med lättare massage, strykningar, skakningar och tryck i lymfflödets riktning. Ibland används silikonkoppor. Extra fokus på svullnader, ärrvävnad etc som hämmar flödet och kan ge upphov till vätskeansamling, värk, tröghet, trötthet och dåligt immunförsvar.

 

80-90 min  900 kr (850 kr om du har en ödemdiagnos eller njurproblem)

 

Zonterapi + massage

 

Grundbehandling för hela kroppen genom stimulering av reflexzonerna på fötterna och fotmassage, eller en grundbehandling med extra fokus på rygg- och nackzonerna, följt av rygg- och nackmassage, vilket ger "dubbel effekt" på dina problemområden och djupare avslappning. 


Zonterapi + fotmassage                        30 min 440 kr

Zonterapi + massage rygg och nacke   60 min 680 kr


Bindvävsmassage

 

Bindvävsmassage är en medicinsk massagemetod, vilket innebär att man behandlar både invärtes besvär och muskulatur och leder. Det är en nervterapi, som påverkar det autonoma nervsystemet och har effekt på hela kroppen. Man arbetar med drag i underhuden och kroppens fascior (hinnor, dvs bindväv) och följer muskel- och skelettkanter. Har du genomblödningsproblem, muskelspänningar eller kramper, nedsatt rörlighet efter skada, huvudvärk, förstoppning eller kronisk inflammationssjukdom, t ex reumatism, fibromyalgi, Morbus Bechterew, tendiniter (seninflammationer) mm är bindvävsmassage bra. Bindvävsmassagen minskar stramheten i bindväven och ökar cirkulationen i kroppen, ger ökad rörlighet, bättre funktion även i inre organ, och minskar oro. Den ges ofta efter skador, t ex brännskador, operationsärr och andra ärrbildningar efter bl a idrottsskador. Bindvävsmassagen ska inte upplevas som smärtsam, gör det ont motverkas effekten.

 

Alla behandlingar inleds med "Lilla grundbehandlingen". För att få bukbehandlingen ska du ha fått lilla grundbehandlingen ett antal gånger, för att inte belasta kroppen för mycket på en gång.

 

Lilla grundbehandlingen (bäcken, ländrygg)                                                 15 min   300 kr

Lilla grundbehandlingen + massage                                                             45 min   560 kr

Bäcken, rygg, skuldror, höfter + ev en stunds massage                               45 min   560 kr

Bäcken, rygg, skuldror, höfter, buk + ev en stunds massage                       60 min   680 kr


 

Reiki healing

 

Reiki är en enkel japansk avslappnings- och healingmetod. En beröringsteknik som stärker och balanserar immunförsvaret och hjälper oss att fylla på och öka vår energi. Reiki lindrar stress, oro, ångest, huvudvärk, trötthet, sömnlöshet, smärta, rädsla, sorg mm. Har du svårt att gå ner i varv eller känner dig utmattad kan reikin ge en djup avslappning och hjälpa kroppen till självläkning. Är det obalans i energisystemet resulterar detta i att vi känner oss trötta och det kan i sin tur påverka oss fysiskt, emotionellt och mentalt. Reiki kan aldrig skada och är ett bra komplement till andra sorters behandlingar.

 

Reiki healing                                               30 min 440 kr 

Reiki healing + rygg- och nackmassage     45 min 560 kr


Taktil massage

 

Mycket lätt massage - beröringsmassage, taktil stimulering - för avslappning och smärtlindring. Taktil massage passar bra när man har svårt att slappna av och kroppen går på högvarv, t ex vid höga stressnivåer och utbrändhet. Fibromyalgi, olika smärttillstånd, oro, sömnsvårigheter etc är tillstånd som påverkas positivt av taktil massage. 

Massagen ges med kunden liggande på massagebänk, med olja direkt på huden eller utanpå kläderna.

 

Rygg och händer   30 min  440 kr 


 

Rehabtejpning

 

Tejpning med kinesiologitejp, som avlastar området, främjar lymfflödet och påskyndar läkning, av t ex överbelastade, värkande knän, axlar, inflammerad hälsena, ländrygg. Kan även vara ett bra komplement till laserbehandling.       200 kr


 

All massage ges med Maria Åkerbergs ekologiska olja, i första hand neutral vegetabilisk olja.

Ibland använder jag en doftande olja, t ex lugnande och balanserande lavendel eller energigivande rosmarin och citrongräs.

Värmande eller kylande liniment kan användas vid behov.

 

 

 

 


Sms:a 070-6751188 eller maila ulrikasmassage@live.se om du undrar över något. Jag svarar inte i telefon när jag är upptagen med en behandling.

 

Jag säljer presentkort på Bokadirekt.se.

 

Om du bokat tid men inte kan komma, var snäll och meddela det snarast möjligt! Har du bokat via Bokadirekt så avboka gärna där med koden du fått.

Avbokning senare än 24 timmar innan debiteras.

Uteblivet besök debiteras med 100%.

 

Betala gärna din behandling med Swish eller kort.

 

Välkommen!

 

 Djupgående klassisk massage/muskelbehandling/avslappning    


Klassisk massage av stela och/eller ömma muskler i t ex nacke, axlar, ländrygg, säte, ben.

Behandlingen baseras på klassisk svensk massage. Djupgående massage med fokus på problemområden och strävan efter att få fart på cirkulationen i en mycket spänd kropp, eller lättare massage där målet i första hand är avslappning.

Beroende på vilka problem du har kan behandlingen innehålla koppningsmassage, laserbehandling, mobilisering, stretching och rehabtejpning.


Huvudsyftet med massagebehandlingen är att släppa på spänningar i muskler och fascia (muskelhinnor och bindväv), öka cirkulationen i kroppen, och därigenom:
5-kort


Köp fem behandlingar på en gång och få 10% rabatt:


5 x 30 min           1980 kr (2200 kr)

5 x 45 min           2520 kr (2800 kr)

5 x 60 min           3060 kr (3400 kr)

5 x 75 min           3577 kr (3975 kr)

5 x bindväv         1350 kr (1500 kr)


Kortet är personligt och gäller ett år från inköpsdatum.


Kan endast köpas på Garvaregatan. OBS! Presentkort gäller ej som betalning vid köp av dessa kort.