Ulrika

VEM ÄR JAG?

En människa som älskar livet med dess med- och motgångar, möten med positiva människor och känslan av att må bra. Tillräckligt gammal för att göra som jag vill, vis av erfarenhet men fortfarande nyfiken! 


Jag är utbildad socionom, men tröttnade på känslan av att jobba i motvind och ändrade yrkesinriktning. Jag har jobbat som socialsekreterare, ungdomskonsulent, varit hemma med småbarn, jobbat med äldreomsorg, byggnadskonstruktionsritning, äventyrsguidning, mc-tillbehörsförsäljning och lokalvård. Jag har utbildat mig inom naturvetenskap, media och socialt arbete innan intresset av en slump föll på massage och jag utbildade mig till massageterapeut hos MT Utveckling & Friskvård i Falun. Jag tycker om att jobba med kroppen, men samtidigt få möjlighet att använda huvudet till problemlösning. Att kunna behandla olika fysiska besvär är både spännande och inspirerande, och massage och andra kroppsterapier har dessutom många andra positiva effekter. Att kunna ge en annan människa smärtlindring, ökad rörlighet, en stund av beröring och avslappning, och även vägledning och tips för bättre mående känns bra. Massagebänken fungerar ibland även som terapisoffa.


Jag är övertygad om att det blir allt viktigare med återhämtning i det stressiga liv många människor lever idag, och jag hoppas att fler bryr sig mer om att ta hand om sig själv och sin kropp. Det blir än viktigare att ha en kropp som fungerar för att kunna göra det man vill och måste. För det behöver man hitta stunder av lugn, ta pauser och bara vara i nuet, och ta hand om sin kropp och själ. Massage och andra behandlingar kan vara ett sätt att förebygga problem och ge sig själv möjlighet att varva ner, och många letar även efter alternativ till den konventionella vården, och där finns jag som ett komplement.


Jag är nyfiken på hur kropp, knopp och livet runtomkring hänger ihop, och ju mer jag jobbar och lär mig inom det här området, desto mer vill jag lära mig. Det är så mycket som hänger ihop i kroppen, både fysiskt och psykiskt, och med det vi har omkring oss. Med klassisk massage, som jag jobbar mest med, kan jag erbjuda avslappning och smärtlindring, och ökad rörlighet. Jag har även lärt mig grunderna i zonterapi/reflexologi, där man genom att behandla zoner i första hand på fötterna kan påverka hela kroppen, t ex muskler, leder, mage och tarmar, flödet i kroppen etc, och jag planerar att lära mig mer för att fördjupa mig inom detta område och kunna erbjuda skräddarsydda behandlingar. Utöver detta ger jag: Taktil massage, en beröringsteknik som ger djup avslappning, smärtlindring och bättre kroppsuppfattning, genom stimulering av kroppens känselreceptorer. Lymfmassage, som ger kroppens lymfsystem en skjuts, vilket minskar vätskeansamling och tröghet i kroppen, stärker immunförsvaret och ger en skön avslappning. Bindvävsmassage som lugnar nervsystemet och löser upp förtätad bindväv. Rehabtejpning som kan hjälpa kroppens läkning på traven. Jag har också lagt till ansiktsbehandlingar på menyn, då de förutom en fuktboost för ansiktet även ger ett mer avslappnat ansikte, mindre rynkor och ny glow, och genom att akupunkter i ansiktet stimuleras kroppens meridianer och ger en skön avslappning för hela dig. Jag erbjuder TCM Facelift Massage, en omfattande ansiktsbehandling med massage, gua sha, koppning, akupressur och rollers. Jag fördjupar mig även i akupressur, klimakteriets inverkan på kropp och sinne, och även osteopatins arbetssätt för att få bort blockeringar i kroppens flöden. 


I övrigt så älskar jag uteliv och rörelse, vilket för mig framför allt innebär att vistas utomhus - där äventyret består av allt från att gå i skogen, plocka svamp och bär, paddla kajak, fixa på gården, gå ut med hunden, odla, bygga, åka skidor eller långfärdsskridskor, vinterbada eller bara sitta och njuta i solen eller vid en eld! Naturens läkande kraft är vetenskapligt bevisad, och jag har känt mig helad av naturen sedan jag var liten. Jag måste röra på mig, promenera och få träning i form av skidåkning, joggingturer, styrketräning, yoga mm för att må bra och orka fortsätta med mitt jobb Jag vet också hur frustrerande det är när det inte går, bl a pga ett svårläkt diskbråck. Jag behöver också sitta och fnula över en kopp kaffe eller ett glas vin med mina nära och kära, eller alldeles på egen hand. Att sitta och "tomglo" är underskattat!


Jag går min egen väg genom livet. Det är kanske inte alltid den enklaste eller mest lukrativa vägen, men det är definitivt den mest tillfredsställande och lärorika. Jag bryr mig inte om trender, karriär, att tjäna mycket pengar eller vad andra tycker. Jag värderar min fritid högre, och ynnesten att kunna göra något jag verkligen tycker om för att försörja mig. Vid det här laget har jag skaffat mig en hel del erfarenheter både i jobbet och privat, som går att dra nytta av i olika sammanhang, och i slutändan tror jag även att jag genom dem kan peppa andra på ett eller annat sätt.


Jag är nyfiken och tycker om att lära mig nya saker. Jag vill utforska olika behandlingsformer och kroppens förmåga att läka sig själv, vikten av vilken inställning man har till livet, vilken attityd man har till med- och motgångar etc, och vad som påverkar oss genom livet. Jag vill trycka på vikten av att ta hand om kropp och själ, genom så ren och naturlig mat som möjligt, lagom mycket rörelse, återhämtning, att hitta lugnet och harmonin, att andas, och möjligheten att gå sin egen väg i livet utan att fästa för stor vikt vid vad andra tänker. Hur viktigt samspelet med andra människor är, liksom glädjen och förmågan att se det goda och det vackra. Vikten av att stanna upp och se de små sakerna i tillvaron. Daggen i gräset, ekorrens ungar, fullmånen i augusti. Genom naturupplevelser kan människan hitta tillbaka till tystnaden och den storslagna känslan av att vara en liten del av något mycket större, och släppa stressen och alla måsten för en stund. Men också vikten av att vara snäll, och hur viktigt ett leende, några vänliga ord och en klapp på axeln är.


Impact-Site-Verification: c972d627-cc12-4d8f-b7dc-d2dac1654381

Jag brukar säga som Pippi Långstrump:

"Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!" ;)


Ulrika
Utbildning


Diplomerad Massageterapeut, MT Utveckling & Friskvård Falun 2008-2009

Behandling av bäcken och ländrygg (Revolving) - Naprapat Claes Wallenberg 2010

Behandling av axlar och skuldror (Revolving) - Naprapat Claes Wallenberg 2011

Strain & Counterstrain bröst-, länd- och korsrygg - Kjell Lindkvist & Ann-Marie Nilert 2012

Kinesiology Tapeing samt Koppningsmetod Lymf-/ödemteknik - Tony Ohlsson 2012

Zonterapi - en introduktion - Gerd Lekman/Axelsons 2013

Taktil massage - Taktipro Grund 2013

Lymfmassage och egenvård - Bebe Gransten/Axelsons 2014

Hanna Somatics, introduktionskurs - Alf Strandberg 2016

Kraniosakral terapi, intro - Jörgen Tranberg 2017

Reiki steg 1 - Jessica Gröger 2017

Bindvävsmassage, steg 1 - Eva Rask/Axelsons 2018-19

Funktionell rörelseterapi/Mobilisering av bäcken och ländrygg - Naprapat Johan Ringvall 2019

Baskunskap kinesisk medicin, Meridiansystemet - Benjamin Kong 2021

Stark genom klimakteriet, cert coach - Monika Björn 2022

Osteopati för lymfmassörer - Changes Osteopati Rasmus Schröder 2022

TCM Facelift Massage - CHIA Massagekurser 2023

Egenstudier i zonterapi/reflexologi 2023-24