Vem är jag?

VEM ÄR JAG?

En kvinna i sina bästa år som älskar livet med dess med- och motgångar, möten med positiva människor och känslan av att må bra. Tillräckligt gammal för att göra som jag vill, vis av erfarenhet och med hopp om mer att lära och uppleva! 


Jag är utbildad socionom, men tröttnade på att jobba i motvind, och ändrade yrkesinriktning. Jag har jobbat som socialsekreterare, ungdomskonsulent, varit hemma med småbarn, jobbat med äldreomsorg, byggnadskonstruktionsritning, äventyrsguidning, mc-tillbehörsförsäljning och lokalvård. Jag har utbildat mig inom naturvetenskap, media och socialt arbete innan intresset av en slump föll på massage och jag utbildade mig till massageterapeut hos MT Utveckling & Friskvård i Falun. Jag tycker om att jobba med kroppen. Att kunna behandla olika muskelproblem är både spännande och inspirerande, och massage har dessutom många andra positiva effekter. Att kunna ge en annan människa smärtlindring, ökad rörlighet, en stund av beröring och avslappning, och även vägledning och tips för bättre mående, känns bra.


Jag är övertygad om att det blir allt viktigare med återhämtning i det stressiga liv många människor lever idag, och jag hoppas att fler bryr sig mer om att ta hand om sig själv och sin kropp. Det blir än viktigare att ha en kropp som fungerar för att kunna göra det man vill och måste. För det behöver man hitta stunder av lugn, ta pauser och bara vara i nuet, och ta hand om sin kropp och själ. Massage kan vara ett sätt att förebygga problem och varva ner.


Jag är nyfiken och ju mer jag jobbar och lär mig inom det här området, desto mer vill jag lära mig. Det är så mycket som hänger ihop i kropppen, både fysiskt och psykiskt. Jag har lärt mig grunderna i zonterapi, där man genom att behandla zoner på fötterna kan påverka hela kroppen, t ex muskler, leder och mag- och tarmkanalen. Taktil massage, en beröringsteknik som ger djup avslappning, smärtlindring och bättre kroppsuppfattning, genom stimulering av kroppens känselreceptorer. Lymfmassage, som ger kroppens lymfsystem en skjuts, vilket minskar vätskeansamling och tröghet i kroppen, stärker immunförsvaret och ger en skön avslappning på ett lite annorlunda sätt än genom klassisk massage. Reiki healing, en japansk behandlingsteknik, som ökar livsenergin, stärker immunförsvaret och ger stressreducering och avslappning. Bindvävsmassage som lugnar nervsystemet och löser upp förtätad bindväv. Rehabtejpning som kan hjälpa kroppens läkning på traven.


I övrigt så älskar jag uteliv och rörelse, vilket för mig framför allt innebär att vistas utomhus - där äventyret består av allt från att gå i skogen, paddla kajak, fixa på gården, gå ut med hunden, odla, bygga, åka långfärdsskridskor, eller bara sitta och njuta i solen! Naturens läkande kraft är vetenskapligt bevisad, och jag har känt mig helad av naturen sedan jag var liten. Ett av mina starkaste minnen från tidiga semestrar var att stå på en klippa vid havet i Bohuslän och "känna livet i mig"! Jag måste röra på mig, promenera och få träning i form av löpning, skidåkning, styrketräning, zumba mm. Jag vet också hur frustrerande det är när det inte går, bl a pga ett svårläkt diskbråck. Jag behöver också sitta och fnula över en kopp kaffe eller ett glas vin med mina nära och kära, eller alldeles på egen hand. Att sitta och "tomglo" är underskattat. 


Jag går min egen väg genom livet. Det är kanske inte alltid den enklaste vägen, men det är definitivt den mest tillfredsställande och lärorika. Vid det här laget har jag skaffat mig en hel del erfarenheter som går att dra nytta av i olika sammanhang, och i slutändan tror jag även att jag genom dem kan pusha andra på ett eller annat sätt.


Jag är nyfiken och tycker om att lära mig nya saker. Jag vill utforska olika behandlingsformer och kroppens förmåga att läka sig själv, vikten av vilken inställning man har till livet, vilken attityd man har till med- och motgångar etc, och tänja mina egna gränser. Jag vill trycka på vikten av att ta hand om kropp och själ, genom så ren och naturlig mat som möjligt, lagom mycket rörelse, återhämtning, att hitta lugnet och harmonin, att andas, och möjligheten att gå sin egen väg i livet. Hur viktigt samspelet med andra människor är, liksom glädjen och förmågan att se det goda och det vackra. Och vikten av att stanna upp och se de små sakerna i tillvaron. Daggen i gräset, ekorrens ungar, fullmånen i augusti. Jag vill visa att genom naturupplevelser kan människan hitta tillbaka till tystnaden och den storslagna känslan av att vara en liten del av något mycket större, och släppa stressen och en del av alla måsten. Men också hur viktigt ett leende, några vänliga ord och en klapp på axeln är.Jag brukar säga som Pippi Långstrump:

"Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!" ;)


Ulrika
Utbildning


Diplomerad Massageterapeut, MT Utveckling & Friskvård Falun 2008-2009

Behandling av bäcken och ländrygg (Revolving) - Claes Wallenberg, naprapat 2010

Behandling av axlar och skuldror (Revolving) - Claes Wallenberg, naprapat 2011

Strain & Counterstrain bröst-, länd- och korsrygg - Kjell Lindkvist & Ann-Marie Nilert 2012

Kinesiology Tapeing samt Koppningsmetod Lymf-/ödemteknik - Tony Ohlsson 2012

Zonterapi - en introduktion - Gerd Lekman/Axelsons 2013

Taktil massage, Taktipro Grund 2013

Lymfmassage och egenvård - Bebe Gransten/Axelsons 2014

Hanna Somatics, introduktionskurs - Alf Strandberg 2016

Kraniosakral terapi, intro - Jörgen Tranberg 2017

Reiki steg 1 - Jessica Gröger 2017

Bindvävsmassage, steg 1 - Eva Rask/Axelsons 2018-19

Funktionell rörelseterapi/Mobilisering av bäcken och ländrygg - Johan Ringvall, naprapat 2019

Dala Massageteam


Dala Massageteam är en ekonomisk förening med yrkesmassörer från hela landet. Vi masserar på Vasaloppets sommar- och vinterveckor, Vansbrosimningen och O-ringen.

Vi har även möjlighet att ta andra uppdrag. Vi har kurser för medlemmarna för att utveckla vår kompetens, och tar gärna emot fler massörer.

Mer info om vår verksamhet finns på dala-massageteam.nu.