Behandlingar

DJUPGÅENDE KLASSISK MASSAGE

MUSKELBEHANDLING

AVSLAPPNING

Klassisk massage av stela och/eller ömma muskler i t ex nacke, axlar, rygg, säte, ben.

Djupgående massage med fokus på problemområden och strävan efter att mjuka upp och få fart på cirkulationen i en mycket spänd kropp, eller lättare massage där målet i första hand är avslappning.

Beroende på vilka problem du har kan behandlingen även innehålla koppningsmassage, stretch och rehabtejpning.

Huvudsyftet med massagebehandlingen är att släppa på spänningar och stelhet i muskler och fascia (muskelhinnor och bindväv), öka cirkulationen i kroppen, och därigenom:


  • öka fascians och            musklernas smidighet
  • motverka slitage på leder,   muskler och ligament
  • minska smärta, förbättra  prestation och öka välmåendet
  • lugna det autonoma    nervsystemet och få kroppen       att gå ner i varv, vilket främjar kroppens självläkning


Massage kan ges i förebyggande syfte för att förhindra spännings- och sjukdomstillstånd i muskulatur, mjukdelar och leder. 

Massage kan ges när skada har inträffat. Rygg, nacke och axlar är vanliga områden, som belastas mycket, både vid stillasittande arbete, t ex framför datorn, och vid tunga lyft och monotont fysiskt arbete. Många har besvär med t ex musarm, trötthetskänsla i ländryggen, spända axlar, stel nacke mm. Massage är ett utmärkt komplement vid rehabiliterande åtgärder, där t ex mobilisering av leder, träning och stretchning av olika muskelgrupper kan ingå.

Vid all beröring frisätts "lugn och ro"-hormonet oxytocin, som får oss att må bra. Vi slappnar av, blodtrycket sänks, immunförsvaret stärks och koncentrationsförmågan ökar, för att nämna några goda effekter.

Med lymfmassage kan man förbättra lymfsystemets funktion genom att jobba bort fibroser och få fart på lymfflödet i kroppen. Det gör man genom stimulering av lymfnoderna ("lymfkörtlar"), strykningar över hela kroppen i lymfflödets riktning, skakningar, massage och koppning.


Kroppens lymfsystem bekämpar virus och transporterar bort skadade och döda celler, bakterier och andra slaggprodukter från hud, fettvävnad och muskler. Ett dåligt fungerande lymfsystem kan medföra svullnad i vissa kroppsdelar pga att lymfvätska samlas i vävnaden (ödem), irritation av vävnader, t ex pga gamla skador och ärr, som kan ge en inflammatorisk reaktion och värk, ett försvagat immunförsvar mm. Fibroser, dvs förtätningar i fettvävnaden där bindväv, hud och slaggprodukter vuxit ihop, t ex runt knän, vrister, "gäddhäng", "tjurnacke" etc, orsakar stopp i lymfflödet, vilket i sin tur kan ge svullnad. Även t ex efter ett kirurgiskt ingrepp, strålbehandling eller fysiskt trauma. Lymfsystemet arbetar sämre vid stress och chock. När man kopplar av och mår bra fungerar lymfsystemet bättre.


Fibromyalgi, restless legs, muskelreumatism, celluliter, sömnsvårigheter, yrsel, huvudvärk, domningar i fingrar och armar, sendrag/kramp i benen, svullnad runt hälsenan, hälsporre, kramp och smärta runt revbenen, värk och stelhet i kroppen, frusenhetskänsla, lätt att få träningsvärk, huvudvärk/värk och svullnad i ben och rygg efter träning, svullen, svårt att minska i vikt, lätt för att bli förkyld, bihåleproblem, influensasymtom/värk och stelhet i kroppen, oro/stress i kroppen och svårt att slappna av, stel och öm efter att man varit stilla eller sovit, ryggskott, får inget gjort, är långsam, känner sig tjock är tillstånd som kan vara symtom på ett trögt lymfsystem.


Läs mer på 

Lymfsystemet.se | För din lymfhälsa

Instagram:

https://www.instagram.com/flowly_lymfhalsa_yoga/

https://www.instagram.com/paulina_sweden/


Kroppens delar och inre organ finns representerade i olika zoner i fötterna. Med zonterapi stimulerar man dessa och startar en självläkningsprocess i kroppen. Samtidigt får man ofta en utrensande effekt där kroppen gör sig av med "skräp", gifter som lagrats i kroppen, t ex gammal medicin efter en antibiotikakur. Jag ger en allmän grundbehandling, enskilt eller i kombination med rygg- och nackmassage. Jag arbetar med hjälp av fingrarna, och behandlingen upplevs mest som behaglig även om tryck på problemområden kan lite ont.


Reiki är en enkel japansk avslappnings- och healingmetod. En beröringsteknik som stärker och balanserar immunförsvaret och hjälper dig att fylla på och öka din energi. Reiki lindrar stress, oro, ångest, huvudvärk, trötthet, sömnlöshet, smärta, rädsla, sorg mm. Har du svårt att gå ner i varv eller känner dig utmattad kan reiki ge en djup avslappning och hjälpa kroppen till självläkning. Är det obalans i energisystemet resulterar det i att du känner dig trött och det kan i sin tur påverka dig fysiskt, emotionellt och mentalt. Reiki kan aldrig skada och är ett bra komplement till andra sorters behandlingar.


Taktil massage är mycket lätt massage eller beröring för avslappning och smärtlindring. Taktil massage passar bra om du har svårt att slappna av och kroppen går på högvarv, t ex vid höga stressnivåer och utbrändhet. Fibromyalgi, olika smärttillstånd, oro, sömnsvårigheter etc är tillstånd som påverkas positivt av taktil massage. Massagen ges helst med olja direkt på huden, men kan även ges utanpå kläderna.


SPA-behandlingar. Mjuk avslappningsmassage för hela kroppen med aromaoljor, ansiktsmassage och ansiktsbehandlingar med rengöring, peeling, mask och fuktgivande kräm med Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter. Kombinera massage av ansikte/hals/dekolletage, zonterapi/fotmassage och massage av rygg, nacke, axlar i Hela Du Lyxbehandling och njut!

REHABTEJP

Vid skada, svullnad eller inflammation i en muskel kan man använda kinesiotejp eller rehabtejp, som är en mjukare, mer elastisk tejp jämfört med "vanlig" sporttejp, och har egenskaper som liknar hudens vad gäller tjocklek och flexibilitet. Den har även ett mönster i limmet, som främjar lymfflödet. Tejpen fungerar som en andra hud, som lyfter din hud och muskelfascian på det skadade området. Då förbättras blodcirkulationen och lymfsystemet får hjälp att transportera bort vävnadsvätska och blodansamlingar, t ex vid inflammation, ödem eller områden med smärtproblematik. Det påskyndar kroppens egen läkningsprocess. Tejpen minskar smärta vid nervinklämning, genom att trycket på nervändar och smärtreceptorer minskar, och ger stöd utan att hindra kroppens rörelsemönster pga sin elasticitet.

Speciell lymftejpning kan användas för att hjälpa ett trögt lymfsystem.

BEHANDLINGAR

LYMFMASSAGE

BINDVÄVSBEHANDLING

ANTISTRESS/VÄLMÅENDE

Bindvävsmassage, eller bindvävsbehandling då det inte är massage, är en medicinsk behandlingsmetod, vilket innebär att man behandlar både invärtes besvär och muskulatur och leder. Det är en nervterapi, som påverkar det autonoma nervsystemet och har effekt på hela kroppen. Man arbetar med drag i underhuden och kroppens fascior (hinnor, dvs bindväv) och följer muskel- och skelettkanter. Har du genomblödningsproblem, muskelspänningar eller kramper, nedsatt rörlighet efter skada, huvudvärk, förstoppning eller kronisk inflammationssjukdom, t ex reumatism, fibromyalgi, Morbus Bechterew, tendiniter (seninflammationer) mm är bindvävsmassage bra. Bindvävsbehandlingen minskar stramheten i bindväven och ökar cirkulationen i kroppen, ger ökad rörlighet, bättre funktion även i inre organ, och minskar oro. Den ges ofta efter skador, t ex brännskador, operationsärr och andra ärrbildningar efter bl a idrottsskador. Behandlingen ska inte upplevas som smärtsam, gör det ont motverkas effekten.