Behandlingar

BEHANDLINGAR

DJUPGÅENDE KLASSISK MASSAGE

MUSKELBEHANDLING

AVSLAPPNING

EGENVÅRD

Finns att köpa hos mig:

Silikonkoppor 4 st i olika storlekar 295kr

Biofrost Active/Relief liniment roll-on eller kräm 189kr


Klassisk massage av stela och/eller ömma muskler i t ex nacke, axlar, rygg, säte, ben.

Djupgående massage med fokus på problemområden och strävan efter att mjuka upp och få fart på cirkulationen i en mycket spänd kropp, eller lättare massage där målet i första hand är avslappning.

Beroende på vilka problem du har kan behandlingen även innehålla koppningsmassage, som effektivt mjukar upp bindväv/fascia och kommer ner på djupet och får bort stagnationer.

Huvudsyftet med massagebehandlingen är att släppa på spänningar och stelhet i muskler och fascia (muskelhinnor och bindväv), öka cirkulationen i kroppen, och därigenom:


  • öka fascians och            musklernas smidighet
  • motverka slitage på leder,   muskler och ligament
  • minska smärta, förbättra  prestation och öka välmåendet
  • lugna det autonoma    nervsystemet och få kroppen       att gå ner i varv, vilket främjar kroppens självläkning


Massage kan ges i förebyggande syfte för att förhindra spännings- och sjukdomstillstånd i muskulatur, mjukdelar och leder. 

Massage kan ges när skada har inträffat. Rygg, nacke och axlar är vanliga områden, som belastas mycket, både vid stillasittande arbete, t ex framför datorn, och vid tunga lyft och monotont fysiskt arbete. Många har besvär med t ex musarm, trötthetskänsla i ländryggen, spända axlar, stel nacke mm. Massage är ett utmärkt komplement vid rehabiliterande åtgärder, där t ex mobilisering av leder, träning och stretchning av olika muskelgrupper kan ingå.

Vid all beröring frisätts "lugn och ro"-hormonet oxytocin, som får oss att må bra. Vi slappnar av, blodtrycket sänks, immunförsvaret stärks och koncentrationsförmågan ökar, för att nämna några goda effekter.

LYMFMASSAGE

Med lymfmassage kan man förbättra lymfsystemets funktion genom att jobba bort fibroser och få fart på lymfflödet i kroppen. Det gör man genom stimulering av lymfnoderna ("lymfkörtlar"), strykningar över hela kroppen i lymfflödets riktning, skakningar, massage och koppning.


Kroppens lymfsystem bekämpar virus och transporterar bort skadade och döda celler, bakterier och andra slaggprodukter från hud, fettvävnad och muskler. Ett dåligt fungerande lymfsystem kan medföra svullnad i vissa kroppsdelar pga att lymfvätska samlas i vävnaden (ödem), irritation av vävnader, t ex pga gamla skador och ärr, som kan ge en inflammatorisk reaktion och värk, ett försvagat immunförsvar mm. Fibroser, dvs förtätningar i fettvävnaden där bindväv, hud och slaggprodukter vuxit ihop, t ex runt knän, vrister, "gäddhäng", "tjurnacke" etc, orsakar stopp i lymfflödet, vilket i sin tur kan ge svullnad. Även t ex efter ett kirurgiskt ingrepp, strålbehandling eller fysiskt trauma. Lymfsystemet arbetar sämre vid stress och chock. När man kopplar av och mår bra fungerar lymfsystemet bättre.


Fibromyalgi, restless legs, muskelreumatism, celluliter, sömnsvårigheter, yrsel, huvudvärk, domningar i fingrar och armar, sendrag/kramp i benen, svullnad runt hälsenan, hälsporre, kramp och smärta runt revbenen, värk och stelhet i kroppen, frusenhetskänsla, lätt att få träningsvärk, huvudvärk/värk och svullnad i ben och rygg efter träning, svullen, svårt att minska i vikt, lätt för att bli förkyld, bihåleproblem, influensasymtom/värk och stelhet i kroppen, oro/stress i kroppen och svårt att slappna av, stel och öm efter att man varit stilla eller sovit, ryggskott, får inget gjort, är långsam, känner sig tjock är tillstånd som kan vara symtom på ett trögt lymfsystem.


Läs mer på 

Lymfsystemet.se | För din lymfhälsa

Instagram:

https://www.instagram.com/flowly_lymfhalsa_yoga/


Letar du efter bra kompressionsplagg, som leggings, strumpbyxor, strumpor etc sök efter återförsäljare av märket Solidea!


Bindvävsbehandling är ingen massage, utan en medicinsk behandlingsmetod, vilket innebär att man behandlar både invärtes besvär och muskulatur och leder. Det är en nervterapi, som påverkar det autonoma nervsystemet och har effekt på hela kroppen. Man arbetar med drag i underhuden och kroppens fascior (hinnor, dvs bindväv) och följer muskel- och skelettkanter. Har du genomblödningsproblem, muskelspänningar eller kramper, nedsatt rörlighet efter skada, huvudvärk, förstoppning eller kronisk inflammationssjukdom, t ex reumatism, fibromyalgi, Morbus Bechterew, tendiniter (seninflammationer) mm är bindvävsmassage bra. Bindvävsbehandlingen minskar stramheten i bindväven och ökar cirkulationen i kroppen, ger ökad rörlighet, bättre funktion även i inre organ, och minskar oro. Den ges ofta efter skador, t ex brännskador, operationsärr och andra ärrbildningar efter bl a idrottsskador. Behandlingen ska inte upplevas som smärtsam, gör det ont motverkas effekten.

Hälften av jordens befolkning hamnar i klimakteriet, men många vet väldigt lite om vad som händer i kroppen då. Är du kvinna i åldern 40+ är du välkommen att samtala om detta med mig. Jag är utbildad "Stark genom klimakteriet"-coach av Monika Björn, som aktivt jobbar för att öka medvetenheten kring detta i samhället och vilken hjälp man kan och bör få om man vill! 

Jag berättar om vad som händer i kroppen när östrogen- och progesteronnivåerna börjar sjunka, vad du själv kan göra för att stötta din hälsa och må så bra som möjligt genom denna period, och om detta inte är tillräckligt hur hormonersättning, dvs östrogen- och progesterontillskott kan vara en lösning. Och du har möjlighet att fråga vad du vill!

KLIMAKTERIECOACHNING

BINDVÄVSBEHANDLING

ANTISTRESS/VÄLMÅENDE

Kroppens delar och inre organ finns representerade i olika zoner i fötterna. Med zonterapi/reflexologi stimulerar man dessa genom tryck och massage och startar en självläkningsprocess i kroppen. Samtidigt får man ofta en utrensande effekt där kroppen gör sig av med "skräp", gifter som lagrats i kroppen, t ex gammal medicin efter en antibiotikakur. Jag ger en allmän grundbehandling, ev med extra fokus på specifika problem, eller i kombination med rygg- och nackmassage. Jag arbetar med hjälp av fingrarna, och behandlingen upplevs mest som behaglig även om tryck på vissa områden kan göra ont.


Taktil massage är mycket lätt massage eller beröring för avslappning och smärtlindring. Taktil massage passar bra om du har svårt att slappna av och kroppen går på högvarv, t ex vid höga stressnivåer och utbrändhet. Fibromyalgi, olika smärttillstånd, oro, sömnsvårigheter etc är tillstånd som påverkas positivt av taktil massage. Massagen ges helst med olja direkt på huden, men kan även ges utanpå kläderna.


Avslappning/Spa. Mjuk avslappningsmassage för hela kroppen med aromaoljor, ansiktsmassage och ansiktsbehandlingar med rengöring, peeling, mask och fuktgivande kräm med Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsprodukter. Hot stone massage med varma lavastenar ger dig djup avslappning och mjukar upp stela muskler. Kombinera massage av ansikte/hals/dekolletage, zonterapi/fotmassage och massage av rygg, nacke, axlar i Hela Du Lyxbehandling och njut!

TCM FACELIFT MASSAGE

En omfattande ansiktsbehandling som ger ett naturligt ansiktslyft och strålande hud. Behandlingen innefattar rengöringsmassage, varma handdukar, massage av dekolletage, axlar, nacke, koppning, Gua Sha, akupressur, skalpmassage och ansiktsroller. Den ger förbättrad lymf- och blodcirkulation, mjukar upp fascia och muskler, stramar upp och lyfter huden, mjukar upp rynkor samt ger en ökad lyster i ansiktet. När akupunkter i ansiktet stimuleras påverkas hela kroppen och behandlingen ger en skön avslappning för hela dig.


Köp massageverktyg för egenvård på

https://www.chiaholisticbeautymassage.se/collections/massageverktyg-ansikte/products/chia-rainbow-gua-sha?ref=xjus4irk